Tomosijada

Tomosijada 2023: Druženje i uspomena!

Tomosijada 2023: Druženje i uspomena!

Tomosijada 2023: Neverovatno druženje i večna uspomena!

Uživanje u vožnji, druženje uz muziku i izazovi na putu, opisuju ovaj jedinstveni događaj u Srbiji! Tomosijada 2023 održana je 03.06.2023. godine u Kaću. Okupila je mnogobrojne zaljubljenike u legendarne Tomos motore. Ova neverovatna manifestacija pružila je učesnicima priliku da se prisete prošlosti i uživaju u jedinstvenom iskustvu vožnje - dugom 85 km.

Prva Tomosijada pod nazivom Tomosom na Kraj Sveta bila je održana prošle godine i brojala je oko 70 učesnika. Ove godine se okupilo tri puta više učesnika! Postavši tako deo našeg velikog izazova pod nazivom Velika Titelska Tura. Bez sumnje, tim poverenjem su nas zadužili da sledeće godine podignemo manifestaciju na još viši nivo.

Pripreme pred vožnju

Okupljanje je počelo u 10h na platou ispred naše firme Moto-Bike. Preko njih 200 delili su svoje priče i iskustva s Tomosima dok su se pripremali za vožnju. Bilo je očaravajuće videti toliki broj različitih modela Tomos motora, poput apenca, zoljice, dvanaje, četrnaje, petnaje i drugih, koji su bili prisutni na okupljanju.

Imali smo i nalepšeg apenca sedmicu (APN7) koji je stigao čak iz Slovenije (naslovna fotografija ovog bloga). 

Posebno nam je drago da je nekoliko učesnika dolazilo iz Slovenije, Makedonije, Hrvatske i Južne Srbije, što samo potvrđuje postojanje velike ljubavi prema ovim oldtajmerima.

Svako ko je učestvovao u vožnji dobio je poklon dobrodošlice od nas, ulje i Denso svećice, a samo petoro sa najviše sreće dobilo je još neke nagrade. Prva i glavna nagrada bila je LS2 kaciga, druga Ipone set za održavanje kacige (Helmet kit), potom Exantoo torbica koja ide oko noge, majica Ipone i ulje dvotaktol.

Nakon nekog vremena provedenog u prijatnom druženju, spremili smo se za polazak na vožnju u 13h. Ogromna kolona Tomos motora, konačno je krenula na putovanje prepuno uzbuđenja i avanture. Tu kolonu je trebalo nekako obezbediti, i za to su bili zaduženi naši redari. Kako je ovo bio veliki izazov morali smo da mislimo i na usputne kvarove. Zbog toga su bila organizovana 2 servisna vozila koja su išla na kraju kolone i pobrinula se da niko ne ostane na putu.

Neverovatno druženje i večna uspomena

Velika Titelska Tura: Tomosijada 2023

Prvo usputno mesto bilo je Budisava, zatim je sledio prolazak kroz Šajkaš, a potom i kroz Mošorin. U Mošorinu je organizovan poseban test izdržljivosti na usponu Titelskog brega, koji je bio izazov za vozače, ali i pravi spektakl za sve ljubitelje prirode.

Titielski breg Tomosijada 2023
Vrh titelskog brega

Nakon testa izdržljivosti, kolona se uputila prema Titelu. Vožnja je nastavljena duž čitavog Titelskog brega gde su vozači mogli da se opuste i uživaju u šarolikosti predela kroz koje smo prolazili.

Ovim ljutim mašinama je posle uspona bregom dobro došla kratka pauza koja je napravljena u Titelu. Tu su učesnici iskoristili priliku da se još malo druže i opuste uz prirodu i zvuke reke Tise.

Velika Titelska Tura

Nakon osveženja, kolona je nastavila put prema Vilovu, Gardinovcima, i dalje prema Kovilju, gde je bila organizovana pauza kod Usamljenog Vuka. Restoran koji je poznat po svojim ukusnim kobasicama zvanim "medene kobasice". 

Restoran Usamljeni Vuk Tomosijada 2023

Posle uživanja u kobasicama, priči i druženju, krenuli smo nazad prema Kaću.
U 17h, stigli smo na tačku od koje smo krenuli, gde je Tomosijada 2023 službeno završena. 

Velika Titelska Tura će zasigurno ostati urezana u srcima. Učesnici su se vratili kućama s predivnim uspomenama, novim prijateljstvima i obnovljenom ljubavlju prema Tomosima, a iščekivanje za sledeću godinu je već počelo. 

Vidimo se sledeće godine, prve nedelje juna, na još boljoj i većoj Tomosijadi!

Pozdravi sa Tomosijada 2023

Više fotografija sa ovog događaja možete pogledati na Facebook albumu klikom ovde.

Ukoliko želite da vidite kako je to izledalo prethodne godine, možete pogledati klikom ovde.